Je bekijkt nu Fotoshoot van een nest puppy’s op 3 weken

Fotoshoot van een nest puppy’s op 3 weken

Op vrijdag 17 juni werden er bij MDM bulls een nestje puppy’s geboren! Bungee bracht 12 gezonde puppy’s ter wereld, netjes verdeeld in 6 reutjes en 6 teefjes. 

Wanneer de puppy’s 3 weken oud zijn, mag ik telkens langskomen voor hun eerste fotoshoot. Je merkt dat ze nog volop in ontwikkeling zijn: er is nog geen reactie op geluid, sommigen kunnen al bijna stappen, anderen moeten het nog doen met kruipen. Maar zo leuk om zo’n hoopje puppy’s bij elkaar te zien! 

puppy fotoshoot
honden foto

Ik probeer de fotoshoot voor de pupjes altijd zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

Ik zet voor de fotoshoot alles klaar: mijn lichtopstelling, mijn achter- en ondergrond, ik zorg dat de camera goed is ingesteld én ik laat de foto’s meteen op mijn laptop zien terwijl ik fotografeer zodat we meteen kunnen stoppen als dé foto ertussen zit en we niet onnodig blijven verder fotograferen. 

Tijdens het fotograferen zorgt Kelly ervoor dat de pup goed ligt/zit. Aandacht trekken door geluidjes gaat niet, want hier reageren ze nog niet op. 

Meestal verloopt de fotoshoot van de puppy’s redelijk snel. Dit keer ook, al hadden we veel last van plassende puppy’s XD 

Na de fotoshoot en het opruimen is het uiteraard tijd voor het leukste stukje: zelf knuffelen met de pupjes! 

De volgende stap van een puppyshoot is het bewerken van de foto’s. 

De selectie van de foto’s wordt al meteen gemaakt tijdens de fotoshoot. Bij aankomst thuis kan ik dus meteen starten met bewerken. Ik optimaliseer de kleuren, werk vuiltjes en stofjes weg en zet de foto eventueel recht. 

Zodra de foto’s klaar zijn, mail ik deze door en print ik deze ook af. Zo kunnen de puppykopers na het komen kiezen van hun puppy alvast een foto meenemen van hun nieuwe gezinslid! 

Hieronder kan je alle 12 pupjes zien! Soms lijkt het wel een beetje ‘zoek de 7 verschillen’!

Ondertussen hebben alle pupjes een gouden mandje gevonden!

En soms, ga je als fotograaf zelf verder mee in het verhaal zonder het te beseffen. Zo is er deze keer bijvoorbeeld een puppy naar mij vernoemd XD 

Hopelijk vonden jullie het fijn om te lezen hoe zo’n shoot van 3 weken jonge pups eraan toegaat bij mij. Als je vragen hebt, mag je mij altijd een berichtje sturen!

 

Ik kijk alvast uit naar onze volgende shoot, wanneer de puppy’s 7 weken oud zijn! 

Geef een antwoord